Учениците от Разложката гимназия трогнаха до сълзи зрителите с благотворителния концерт

Снимки: Община Разлог

Великолепният благотворителен концерт на талантите на Разложката гимназия стопли сърцата на стотиците гости.

Всички открехнаха душите си и с радост и огромно желание закупиха прекрасно изработените сувенири, картички, лакомства от благотворителния базар! 

„Всичко започна преди седем години в класната стая”, споделя преподавателят Росица Тумбева. Идеята е била да се даде възможност за изява на талантливи деца. През сладващите години събитието се пренася в читалището, а в него започват да се включват все повече ученици и учители от училището.

Заразени от вълшебството на коледния дух, участниците си поставят все по-високи цели и увличат след себе си нови последователи.

Инициативата се превръща в общоградско събитие и за първи път тази година ще се проведе в големия салон на Народно читалище „15.IX. 1903-1909 г.” - гр. Разлог. 

Зрителите на концерта влязоха в импровизираното телевизионно студио на учениците „Винаги в час” и се потопиха в атмосферата на коледния ден.

Участниците пресъздадоха различни обичаи, като най-малките се превъплътиха в сурвакари. Звучаха коледни песни и класическа музика, имаше и танци. 

„Ние учениците от 9 "Б" клас на СУ "Братя Каназиреви" ежегодишно участваме в Коледния базар с огромен ентусиазъм. Привърженици сме на доброволческите инициативи. За нас участието в базара не е задължение, а уникална ценност, учеща ни на загриженост, съпричастност и доброта!

Идеята на базара е да помогнем на деца в нужда и да покажем, че всички хора сме равни и винаги трябва да се подкрепяме взаимно. Има ли по-хубаво нещо от това да правиш добро?! Помагай на хората в нужда без да търсиш възнаграждение. Бъди Човек и прави добро!”

За концерта — адмирации за г-жа Росица Тумбева, г-н Красимир Драгунин и всички учители, които взеха участие в подготовката и реализирането му. Специална благодарност на г-жа Вера Михайлова, която преди седем години постави началото на тази чудесна идея! Голямо браво за участниците в концерта, те дадоха всичко от себе.си, за да стане всичко толкова блестящо!

Искрени поздравления за всички, които седмици наред живяха с идеята благотворителният базар да бъде така мащабен, разнообразен, стойностен и изискан! Поздравления за всеодайността на членовете на Ученическия парламент и ръководителя му г-жа Соня Крънчева! Благодарности за всички, които дариха частица от себе си и вложиха толкова чувства и фантазия. Браво, браво, деца!

Наистина сътворихте чудеса!

И най-вече искрени благодарности на нашите родители, които са възпитали всички тези ценности и добродетели у децата си! Така се съхраняват традициите! Така се изграждат стойностните граждани, бъдещето на България! И разбира се поклон пред перфектната публика на концерта, която оцени по достойнство красивите изяви! За пореден път доказахме, че стогодишното ни училище е класа, номер 1, незаменимо, неповторимо!

Чест, удоволствие и привилегия е да учиш и работиш в него! С настъпващите празници, с наближаващата Нова година да си пожелаем много здраве, нови успехи и много топлина и красота! С удоволствие и на един дъх излях тези свои мисли аз, Любка Кацарска. Щастлива съм! Не ми сигат 40 години в любимото училище! Да има и още, и още...!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK