Концерт за 40 години Камерна опера и 100 години от освобождението на Горна Джумая

снимка: infomreja.bg, архив

Гала концерт по случай 40-годишния юбилей на Камерна опера ще зарадва благоевградчани тази вечер. Концертът ще бъде посветен и на 100-годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

Събитието е част от празничната програма за отбелязването на вековния юбилей, а за почитателите на оперната и оперетна класика ще прозвучат фрагменти от оперите: „Сватбата на Фигаро”, „Дон Жуан” и „Вълшебната флейта” от Моцарт, „Риголето” от Верди, „Любовен еликсир” от Доницети, „Русалка” от Дворжак, „Кармен” от Бизе.

Програмата на концерта ще включва и фрагменти из оперетите „Джудита” и „Страната на усмивките” от Лехар, „Старият Рац” и „Царицата на чардаша” от И. Калман.

Ценителите на оперното изкуство ще чуят великолепните гласове на солистите на Камерна опера – Бистра Топалова, Ботьо Янчев, Юрий Николов, Теодора Петрова, Гергана Янчева и Диан Георгиев, както и солисти, чийто творчески път е започнал, протекъл или минал през Камерна опера Благоевград – Райна Михова-Петрова, Александър Пенчев, Вяра Железова и други.

Ще им съпровожда оркестърът на Камерна опера с диригент маестро Красимир Топалов.

Концертът ще бъде от 19 часа на голямата сцена на Камерна опера-Благоевград. С него културният институт ще открие и новия творчески сезон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK