Концерт „Не умирай лесно!“ на I ОУ – Гоце Делчев за Световния ден срещу СПИН

снимки: infomreja.bg

Световния ден за борба със СПИН отбелязаха днес учениците от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев.

Организатори и тази година бяха ученици от училището, които членуват в младежката червенокръстка организация, на техните преподаватели и съученици, с които съвместно сътвориха атрактивен информационен спектакъл, поднесен на многобройната млада публика, както и концерт на таланти от училището на директорката Катерина Янева.

В основата на изявата на учениците от гоцеделчевското училище бе учителят Илия Динев, който е ръководител на активната група ученици, които са част от младежката структура на БЧК.

Присъстващите в залата силно аплодираха малките артисти и певци, заедно с тях пяха и танцуваха, с което превърнаха поучителната антиспин кампания в истинско шоу.

Всяка година учениците от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязват 1 декември с различни прояви. Миналата година идеята на децата бе грандиозно шествие, по време на което бяха раздадени стотици информационни брошури за предпазване на младите хора от коварната болест, както и безплатни презервативи.

За първи път 1 декември се отбелязва като Световен ден за борба срещу СПИН през 1988 година. От 1996 година с отбелязването на този ден се заема Програмата на ООН за ХИВ/СПИН (UNAIDS). Оттогава Световният ден за борба със СПИН се превръща в начало на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието и информираността.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK