Концерт на незрящи за Деня на възрастните хора в Сандански

снимка: Община Сандански

Уникален концерт с участието на незрящи изпълнители организира Община Сандански по повод Международния ден на възрастните хора, Деня на музиката и началото на творческия сезон на самодейните състави от общината.

Концертът ще бъде на 1 октомври от 18.00 часа в Дома на културата в Сандански. В него ще участват три състава - Смесен професионален хор на слепите „Академик Петко Стайнов”, Вокална група „Усмивки” и Вокално-инструментален състав „Весели момчета”. В музикалното събитие ще се включи и Детски танцов състав „Празник” - Сандански.

Смесеният професионален хор на слепите носи името на един от най-големите български композитори академик Петко Стайнов. В този уникален в световната практика певчески колектив работят незрящи, за които музиката е смисъл на живота и единствен начин за препитание и реализиране в обществото.

Детската вокална група „Усмивки” при Училището за деца с нарушено зрение – София е с художествен ръководител Стела Манова. Малките певци изпълняват популярни детски песни от Хайгашод Агасян, Стефан Димитров и др., участват в концерти и са носители са на множество отличия от фестивали.

Вокално-инструментален състав „Весели момчета” изпълнява българска естрадна и популярна музика, аранжирана от самите изпълнители, както и собствени авторски композиции, стари градски песни и фолклор.

Община Сандански е съорганизатор на събитието, което посвещава на Международния ден на музиката и Международния ден на възрастните хора, като в него освен незрящите певци, участие ще вземат и самодейни състави от града. Входът е свободен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK