Румен Манов получи официално плакет, удостояващ го със званието „Почетен гражданин на Кюстендил“

Снимка: Infomreja.bg

Почетният гражданин на Кюстендил Румен Манов получи официално плакет, удостояващ го със званието, лично от председателя на Общинския съвет Михаела Крумова.

„Изпитвам чувство на огромна благодарност, удовлетворение и радост, че през годините това, което се е свършило, е добило гласност. Искам да споделя, че никога, където и да съм бил по света, не съм губил Кюстендил от сърцето и душата си и винаги, когато съм виждал нещо хубаво и ефектно, съм си казвал – Боже, това може да се приложи и в Кюстендил", заяви Румен Манов пред общинските съветници.

Той допълни, че пред годините се е борил и се е старал да събира и съхранява паметта на България, както и част от паметта на родния си град.  

"Където има здрави корени, и стъблото, и разклоненията ще са здрави. Продължавам по пътя си и ще се радвам да се виждаме по добри поводи в името на нашия вековен град Кюстендил", каза още почетният граджадин.  

Михаела Крумова пожела на историка Румен Манов преди всичко здраве и да не губи ентусиазма си, с който допринася за развитието на град Кюстендил. Да продължава с дарителската си дейност, с която обогатява регионалните културни институции.

"Искам да му пожелая да продължава с дейността си за съхранение на историческото минало не само на Кюстендил, но и на България", допълни още тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK