Комплексният победител в зоналното състезание по пожароприложен спорт е отборът на РДПБЗН – Благоевград

Снимки: Пресцентър

Днес РДПБЗН – Кюстендил, бе домакин на зоналното състезание по пожароприложен спорт. Отборите на регионалните дирекции ПБЗН от Кюстендил, Перник и Благоевград се състезаваха в 4 дисциплини - „Изкачване с щурмова стълба“,   „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4х100м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

Зоналното състезание бе открито от комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил. В словото си той подчерта, че състезателната дейност способства както за популяризирането на пожароприложния спорт, така и на пожарникарската професия. Подготовката за състезателна дейност е от значение за усъвършенстването на професионалното и спортно майсторство на служителите и не на последно място – укрепва взаимодействието и колегиалните отношения между служителите от участващите в състезанието  регионални дирекции на ПБЗН. Комисар Георгиев пожела успешно представяне на отборите и победата да бъде за най-добрия.

Класирането по дисциплини е следното -  „Изкачване с щурмова стълба“ – на първо място е отборът на РДПБЗН – Благоевград, на второ – отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на трето – отборът на РДПБЗН – Перник;  „100-метрова пътека с препятствия“  - на първо място е отборът на РДПБЗН – Благоевград, на второ – отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на трето – отборът на РДПБЗН – Перник; „Пожарна щафета 4х100м с препятствия“ – на първо място е отборът на РДПБЗН – Перник, на второ – отборът на РДПБЗН – Благоевград, на трето – отборът на РДПБЗН – Кюстендил; „Бойно разгръщане от мотопомпа“ – на първо място е отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на второ място е отборът на РДПБЗН – Благоевград, на трето – отборът на РДПБЗН - Перник .

В индивидуалното класиране  в състезанието на „100-метрова пътека с препятствия“ първи стана Давид Гълъбов от РДПБЗН – Благоевград, на второ място е Делян Йорданов от РДПБЗН – Кюстендил, на трето – Славчо Илков от РДПБЗН – Перник;  в дисциплината  „Изкачване с щурмова стълба“ на първо място се класира Кристиян Иванков от РДПБЗН – Кюстендил, Борис Захов от РДПБЗН – Благоевград е на второ място, а на трето – Давид Гълъбов от РДПБЗН – Благоевград.

В двубоя/щурмова стълба и 100 м. пътека с препятствия/   на първо място е Кристиян Иванков от РДПБЗН – Кюстендил, на второ – Давид Гълъбов  от РДПБЗН –Благоевград, трети – Борис Захов – РДПБЗН - Благоевград.

Комплексният победител в Зоналното състезание е отборът на РДПБЗН – Благоевград, на второ място е отборът на РДПБЗН – Кюстендил, на трето – РДПБЗН – Перник.

Отборът победител ще продължи състезателното си участие в републиканското първенство по пожароприложен спорт.

.

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK