Военен оркестър даде началото на 90-годишнината от обявяването на Сандански за град

Снимки: Община Сандански

Започнаха празничните прояви, посветени на 90-годишнината от обявяването на Сандански за град.

С преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски започнаха празничните прояви, които събраха над 500 военни от цялата страна в град Сандански.

Фестивалът на военните духови оркестри и Прегледът на любителското художествено творчество в Сухопътните войски се организира от Командването на Сухопътните войски и Бригадно командване – Благоевград. Тази година форумът  се провежда в град Сандански с любезното съдействие на Община Сандански и под патронажа на кмета на община Сандански – Кирил Котев.

Първата концертна проява започна вчера в следобедните часове и продължи до вечерта със запомнящите изпълнения и съревнования между самодейните колективи и индивидуални изпълнители от военните формирования на Сухопътните войски.

Участие в истинския колорит от песни и танци взеха военно служещи от 4-и артилерийски полк – Асеновград, 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово и 110 логистичен полк-Пловдив Единен център за начална подготовка – Плевен.

Участниците бяха оценявани от комисия, която ще продължи своята работа и днес по време на втората част на Прегледа на любителското художествено творчество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK