Компания дари автомобил за разнос на храна и лекарства на Община Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Междувременно Община Благоевград продължава дезинфекцията на откритите обществени площи

Кметът Румен Томов днес прие дарения автомобил за доставка на храна и медикаменти на нуждаещи се хора в община Благоевград.
 
Кметът благодари за подкрепата на дружеството в условията на извънредно положение в страната. Автомобилът ще се използва за доставка на храна и медикаменти на нуждаещите се хора в община Благоевград. Остава на разположение на Община Благоевград до 15 май 2020 г., като договорът предвижда и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.
 
„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможност за осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация“- споделя Емил Гърнев.
 
Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините.
 
Междувременно Община Благоевград продължава дезинфекцията на откритите обществени площи, започнато е машинно измиване на пешеходни зони и улици.
 
Общината започна от 13 април 2020 г. /понеделник/ машинно измиване на пешеходни зони и улиците, съгласно утвърден график.
 
Машинното измиване се извършва от общинска фирма „Биострой“. Дейността стартира от старинния кв. „Вароша“ и продължава към централната градска част, в участъка от градската баня до магазин „БИЛЛА“. Машинно измиване предстои и на площадните пространствата пред сградите на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Областна управа и Община Благоевград.
 
Продължава и дезинфекцията на пешеходните алеи и пейки, автобусните спирки и други открити обществени места в Благоевград. Извършва се дезинфекция на главните пътни артерии и в кварталите.
 
Дейностите с цел предотвратяването на разпространението на коронавирус се осъществяват съобразено с метеорологичните условия.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK