Комисията по енергетика в НС с извънредно заседание, заради стачката на миньорите в Бобов дол

Снимка: Личен архив

По инициатива на БСП се състоя извънредно заседание на Комисията по енергетика в Народното събрание, във връзка с проблемите и стачката на миньорите от рудник „Бабино” в Бобов дол.

„Взех участие в тази комисия като народен представител от Кюстендилски регион. Доволен съм, че всички участващи в заседанието на комисията се обединиха около тезата, че е нужно да се погледне с перспектива за бъдещето на региона, защото във въгледобива и енергетиката са ангажирани хиляди хора. Проблемът не е само в неизплатените заплати. Тенденцията за въгледобива в България, според експерти, не е добра и естествено възниква въпросът, каква ще бъде съдбата на хората, ангажирани в тази индустрия“, коментира депутатът Иван Ибришимов.

По негови думи положително е било отношението на представителите на КРИБ, които са заявили готовност да поемат евентуално съкратените работници в техни предприятия, защото само и единствено заетост по социалните програми не е устойчиво и трайно решение на проблема.

„Предстоят разговори и дискусии по тази тема и считам, че всички трябва да бъдем ангажирани с проблем, защото в противен случай рискуваме един голям регион да остане без перспектива и бъдеще“, каза още Ибришимов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK