Комисия заседава спешно заради хаоса с паркирането в Дупница

снимка: Община Дупница

Безобразното и безразборно паркиране на територията на цялата община Дупница вдигна на крак комисията по безопасност на движението, която се събра на спешно заседание. Събранието бе свикано по настояване на кмета инж. Методи Чимев заради постоянните сигнали и оплаквания от местните жители.

“Проблемът с паркирането не е от днес или от месец. Той винаги е стоял на дневен ред. Всеки ден или по телефон в деловодството, или на мейлите постъпват десетки сигнали за неправилно паркиране и невъзможността да се придвижват пешеходците безопасно. Нещата зависят основно от полицията за решаването на този проблем. Всичко, което полицията е поискала от нас, сме изпълнили и продължаваме да изпълняваме. Всички сигнали, които постъпват при нас, ги подаваме в полицията", коментира зам.-кметът Крум Милев.

Представителят на КАТ Здравко Тодоров обясни, че нямат техническата възможност да реагират, тъй като имат само една кола. "Затова взехме решение да подадем сигнално писмо до шефа на РУП за отпускането на още един автомобил за тази дейност. Топката е в полицията. За да продължава хаосът с паркирането, очевидно няма много глобени за това. Полицията е най-отговорна за паркирането и хаоса с него”, обясни Милев.

Той отбеляза, че са коментирани и конкретни места и улици, сред които “Св.Иван Рилски” и “Патриарх Евтимий”, кръговото кръстовище на Парк Рила, достъпа на коли до площада (при Гимназията) и други, за които ще бъдат предприети конкретни мерки, за да се предотврати продължаващото безобразно паркиране. Ще бъде изготвен подробен план за възловите места, на които ще бъдат монтирани стоп-колчета и бетонни топки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK