Комисия обсъди и допълни Програмата за закрила на детето

Снимка: Община Дупница

Заседание на Комисията за детето обсъди и допълни изготвената от Община Дупница Програма за закрила на детето на територията на града и селата за 2016 година.

Програмата следва рамката и основните приоритети на Националната програма за закрила на детето и обхваща осем приоритетни области.

В комисията участваха представители на институциите, които са отговорни за изпълнението на програмата - Община Дупница, Дирекция „Социално подпомагане” - Дупница, Регионална здравна инспекция - Кюстендил, Регионален инспекторат по образованието - Кюстендил, РУ на МВР – Дупница.

Основните цели, които са поставени в Програмата са  намаляване на детската бедност и създаване на условия за социално включване на децата; подобряване здравето на децата; осигуряване правото на детето на живот и развитие в сигурна и безопасна среда; осигуряване на равен достъп до качествена предучилищна подготовка и училищно образование; адекватни правораздавателни практики; повишаване ефективността на мерките за защита на децата от насилие, злоупотреба и други форми на експлоатация; акцент върху спорт, култура и дейности за свободното време. 

Предстои програмата да бъде приета от Общински съвет-Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK