Комични недоразумения и любовен водовъртеж на театралните празници в Банско

снимки: Община Банско

Дали има надежда? Може ли една грешка да се превърне в ново начало? Има ли в този свят, освен пари - любов? Какво ни дава копнежът по звездите?

Постановката на Драматичен театър „Ст. Киров” – Сливен „Особености на руската любов” ни пренесе в житейската история на две жени - изпълнена с драма, с горчивина, с  цинизъм. Със смешни недоразумения и искрящ хумор авторът на пиесата Александър Галин се опита да ни отговори с много комедийни обрати на тези въпроси, чрез една история от новата руска психологическа драма. 

Навярно копнежът по звездите е символ на необятната човешката душа. Защото в този спектакъл, извиканият уж за жиголо, безработен астроном Константин /Георги Кадурин/ открива свръхнова звезда. Представителката на новата руска бизнес-класа Сирена /Мария Сапунджиева/ пък неочаквано за себе си открива, че на този свят, освен пари, има и Любов. А приятелката й – доктор на филологическите науки Виктория /Марияна Миланова/, от противоположния свят на обезверените и смачкани от прехода интелектуалци, пък в Любовта ще открие името на надеждата. Драмата на героите е представена от смешната й страна, с една топла ирония, а случващото се с тях извира във водопад от неочаквани комедийни ситуации.

А ние – публиката - искрено се смяхме и се забавлявахме. Блестящото сценично представяне на актьорите Мария Сапунджиева, Георги Кадурин и Мариана Миланова ни изправиха на крака. Бурните ни аплодисменти се опитаха да пресъздадат емоциите в душите ни -  все така жадни за култура и ценящи изкуството.

Заредени с толкова искрени усмивки, очакваме следващото представление от Летните театрални вечери, защото те превръщат ежедневието ни в истински празници на духа.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK