Комедията „Световъртеж” се завръща на благоевградската сцена с две нови лица

Снимка: ДТ "Н. Вапцаров"

Утре от 19:00ч. хитовата комедия „Световъртеж” на Благоевградския драматичен театър „Н. Вапцаров” се завръща на сцената.

В ролята на Луи Ламар ще видим новия актьор в трупата Аладин Алиибрахим, който стана част от екипа на театъра преди няколко дни, както и Божана Косева, чиято предишна роля като Боби в представлението „Последният страстен любовник”, ни разсмиваше до сълзи.

Истински "Световъртеж" от смях очаква зрителя. Френската комедия, през погледа на Огнян Спиров и Биляна Дилкова, бързо се превърна в хитово заглавие в календара на Благоевград.

За авторите, Жан Жак Брикер и Морис Ласег, критиката твърди, че са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен зрителски интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция.

„Една пиеса, в която ситуациите са почти фарсово разиграни, героите са близки до типажите на Комедия дел Арте в духа на Молиеровата класическа комедия.

Авторите поставят на изпитание усилията на героите да разкрият истината, а тя все повече се заплита в мрежи от лъжи и това естествено предизвиква смях и недоразумения. „Световъртеж” е комедия за нравите на съвременното общество, което не може да се справи с най-нормалните за развитието на цивилизацията понятия като дълг, морал, истина, уважение, добро, зло. Гледайте постановката на Драматичен театър - Благоевград, и ще се посмеете, защото СВЕТОВЪРТЕЖ – такъв е животът!” – Огнян Спиров и Биляна Дилкова.

В представлението участват: Александър Митев, Теодор Куков, Аладин Алиибрахим, Биляна Дилкова, Божана Косева.

Билети на касата на Драматичен театър "Н. Вапцаров" - Благоевград или на телефон 0879/ 52 37 29. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK