Повече от 15 фолклорни групи разтърсиха Гоце Делчев в Деня на танца

Снимки: Община Гоце Делчев

Повече от 300 участници от България, Македония и Хърватска се включиха тази година в честването на юбилейното издание на Международния ден на танца в Гоце Делчев.

Двата площада в града - „Гоце Делчев“ и „Македония“, както и централната улица „Търговска“, по която премина многолюдното пъстро и красиво дефиле, водено от секретаря на читалището и общински съветник Георги Мишев, буквално разтърси Гоце Делчев с кръшните хора, които освен на двата площада се виха и по време на дефилето и в градския парк във втория ден на празника.

Многобройната публика, която събраха двата площада и пред беседката в Градския парк на площад „Македония“, освен че бурно аплодира българските и чуждестранните самодейни групи, които блеснаха с цялата си прелест с изпълненията си на сцените пред се хванаха на дългите хора и взеха дейно участиев открития урок по народни танци в красивия парк на града, който бе воден от доц. Георги Гаров.

Международният ден на танца се отбелязва в Гоце Делчев за десета поредна година като всяка поредна година броят на участниците в цветния и красив празник расте.

Отличната организация и тази година бе на НЧ „Просвета“ със съдействието на община Гоце Делчев.

Двата дни на юбилейното издание на Международния ден на танца преминаха във веселие, много емоции и завързани много приятелства.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK