Акцията в "Столипиново" разгневи Каракачанов

Снимка: Infomreja.bg

Никакви опити на наркобароните в „Столипиново“ и на използваните от тях наркозависими да изопачават действителността и да говорят лъжи за действията на полицията няма да попречат на прилагането на закона. Тези лъжи ще зарадват единствено добре платените т.нар. правозащитници, за които безнаказаността на престъпниците е по-важна от здравето и живота на децата ни.

Това каза днес Красимир Каракачанов като коментар след вчерашните арести.

Като вицепремиер по вътрешния ред и сигурност категорично подкрепям действията на полицията, доказващи необходимостта от пълно прилагане на закона с цел защита на живота и здравето на българските граждани. Българската общественост трябва да знае, че само през 2018 г. има извършени 254 нападения срещу полицаи. На тази арогантна беззаконност, голямата част от която генерирана от престъпни босове в циганските махали, ще бъде сложен край, допълни Каракачанов.

Припомняме, че при полицейска акция на 30 януари на територията на циганския квартал „Столипиново“ в гр. Пловдив и на територията на гр. Асеновград служители на реда от РПУ – Пловдив, задържаха близо половин килограм хероин. Въпросното количество хероин далеч надхвърля рамките на „Столипиново“ и очевидно е било предназначено за продажба в целия град Пловдив и околността, включително и на малолетни и непълнолетни.

Приложена е физическа сила при задържането на четирима арестувани с наркотика в съответствие с член 85 от Закона за МВР, разрешаващ употреба на сила и помощни средства в случаите на съпротива срещу действията на органите на реда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK