Колективът на ОУ „Христо Ботев“ – Мосомище, почита своя патрон

Снимки: ОУ - Мосомище

На 2-ри юни учениците от ОУ „Христо Ботев“ изразиха своята почит пред величавия подвиг на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

 Централно място в тържествената програма бе отредено на ритуала по посрещането на участниците в 73-тия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета“.

 В рамките на една седмица 17-те момичета и момчета и двамата ръководители на групата – преподавателите Циркова и  Москов, изминаха легендарния път на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица. Гордите Ботевци се завърнаха в училище с три награди: две първи места – за дисциплина и екология, и едно второ място – за художествена самодейност.

По стар български обичай четниците бяха посрещнати с питка и мед, под звуците на обичани народни песни, изпълнени от „Неврокопските гайдари“ с ръководител Крум Дамянов.

Представителна група ученици, облечени в четнически униформи, ескортира участниците в похода до училищния двор, където програмата продължи с рецитал по стихове на Ботев и изпълнения на патриотични песни.

Г-жа Димитрушева – директор на училището, произнесе слово, посветено на подвига на Ботев и неговите четници и връчи грамоти на участниците в похода.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK