Колективът на НПГ - Гоце Делчев подкрепи директора Благой Мигдин с подписка

Благой Мигдин при откриването на новата учебна година, снимки: infomreja.bg, архив

Над 60 подписа са събрани от колектива на НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев в подкрепа на училищния директор Благой Мигдин, след като в края на ноември Комисията по досиетата оповести принадлежността му към Държавна сигурност.

„Директорът на неврокопската професионална гимназия се е доказал във времето пред колектива и обществеността като успешен ръководител, находчив управленец, новатор, авторитетен и уважаван лидер“.

Това се казва в позиция на педагогическия и непедагогически персонал в елитното училище, адресирана до министъра на образованието, Комисията по образование в Народното събрание, началника на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград, парламентарно представените партии в региона и медиите.

„Благой Мигдин успя да издигне гимназията като престижно учебно заведение с модерна визия и с най-голям брой ученици в областта. Всяка година под негово ръководство в училището се внедряват и прилагат иновативни подходи в образователния процес и се развива материално-техническата база. За новаторската си дейност и за принос към образованието Благой Мигдин е удостоен от Министерството на образованието и науката с наградата „Св. Иван Рилски“, посочват още в позицията си преподавателите от НПГ „Димитър Талев“.

Те са категорични, че информацията за наличие на досие на школския директор не може да опетни или урони авторитета и професионализма му като лидер.

 

Директорът на НПГ „Димитър Талев“ Благой Мигдин /вляво/ получава годишната награда „Св. Иван Рилски“
Благой Мигдин при откриването на новата учебна година, снимки: infomreja.bg, архив
Благой Мигдин при откриването на новата учебна година, снимки: infomreja.bg, архив
Благой Мигдин при откриването на новата учебна година, снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

ххх20:58 - 09.12.2013
Ей ама завистливо племе сме, джанъм! Чета коментарите и се шашкам - един да напише нещохубаво за някой след него айде хейтър ще мине да плюе, да храчи отгоре и то с такива гнусни храчки че да ти се отще да четеш. Боже колко злоба има по тоя свят, боже.... Оставете на мира човека бе хейтъри. Яд ли ви е че толкоз години е на върха?
к12314:31 - 09.12.2013
К.Терзиева не спря да се мазни на Мигдин.Доносникът си е доносник, няма как да се измие гузната му съвест.Любовницата му Светла Товирова е закпилницата по форумите,но все е пияна.
до читател до инфомрежата22:40 - 08.12.2013
както се казва всяка власт е от бога. Така че няма страшно , че е с иконата. По-страшни са постещите набожни доносници и доносниците без досието - теса ежедневие
до до 12322:25 - 08.12.2013
Имам познати учители в НПГ и от тях знам че са се подписали доброволно даже са искали подписката да е изненада за шефа им и по други поводи ми е ставало ясно че го уважават човека. може да не са 100 процента всички но по голямата част го уважават.кое друго училище може да се похвали че са единни, ходят си на празненства, екскурзии. уважват си се хорат вие кво им завиждате толкоз....

FACEBOOK