Коледният дух завладя Белица

Снимки: Община Белица

Ученици организираха за поредна година благотворителен базар за хора в нужда

С богата културна програма, организирана от община Белица и читалище "Георги Тодоров-1885", гражданите и гостите на Белица съпреживяха вълшебното блаженство на Рождество Христово.

Тържеството започна в 11.00 ч. с поздравително слово от кмета на общината Радослав Ревански, който поздрави присъстващите с думите:

"Уважаеми граждани и гости на Белица, поздравявам ви с най-светлия християнски празник Рождество Христово. Лично аз се чувствам горд от факта, че съм кмет на община, в която по братски съжителстват хора от различна религиозна общност, които заедно празнуваме своите празници. Нека мирът, смирението, състраданието и добротата в душите ни съпътстват всеки един от нас!

Нека в ежедневието си продължим да бъдем все така единни и мъдри! Да запазим в себе си добротата, да обичаме ближния си, да се разбираме и да си помагаме! Нека все така с дела и твърдост да показваме своята загриженост и заедно с общи усилия да продължаваме да градим нашето бъдеще! От сърце ви пожелавам преди всичко здрава, благодатна, успешна и щастлива 2020 година!".

Програмата продължи с приветствие и на Дядо Коледа, който, както всяка година, бе дошъл на тържеството с голям чувал подаръци, за да зарадва децата на Белица.

Изненада за кмета Ревански бе наградата, която получи от читалище „Георги Тодоров 1885“ в празничния ден.

„Като гражданска организация, работеща за и с гражданското общество на Белица, читалището стои най-близко до хората", сподели пред всички председателят на читалищното настоятелство Гергана Кокарешкова.

"Чуваме тяхното мнение и възхищение за променения облик на Белица, за впечатляващата празнична коледно-новогодишна атмосфера, за нестихващия труд и съзидание на Радослав Ревански, който в 4-годишния си мандат не жалеше сили и даваше всичко от себе си, за да се чувстват хората доволни, по-спокойни и щастливи. Затова настоятелството на читалището на свое заседание реши да изрази мнението на гражданите и връчи на кмета на общината Радослав Ревански грамота и плакет за цялостен принос в мандат 2016-2019 в областите: „Туризъм, култура, празници и традиции“, "С мисъл към гражданското общество“ и „Сияйна Коледа 2019", заяви Кокарешкова.

Благотворителна инициатива и тази година бе организирана от учениците при СУ „Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Мария Чорбаджиева за социално слаби хора от Белица. Със събраните средства учениците ще закупят храна за новогодишната им трапеза, която лично ще раздадат на хората по домовете им още тази вечер.

В традиционния конкурс за „Най-добре Коледно украсена къща” на първо място отново бе отличена къщата на д-р Лиляна Самарджиева и инж. Иван Богданов. На второ място бе отличена къщата на сем. Васил и Гергана Димитрови и на трето място къщата на д- р Ана Филипова и Димитър Мавродиев.

Наградите бяха връчени от председателя на Общински съвет – Белица, Ахмед Ахмед, и заместник-кметовете на общината - Сабит Гагъм и Иглика Аврамова.

В конкурса „Моето вино е най-добро”, жури в състав: председател – Георги Георгиев-Гецата, и членове: Никола Лазаров, Иван Тричкови Адиле Хаджиалиш, оцени по достойнство произведените бяло и червено вино от майсторите винари на Белица.

Победители в конкурса „Моето вино е най-добро“ на първо място за бяло вино бе удостоен местният винопроизводител Стефан Зотев, второто място зае Георги Сърбинов и на трето бе отличен Георги Веселинов.

За червено вино журито отреди първото място на Иван Мадолев, второто място зае Георги Мадолев и третото място получи Христо Банков.

Паричните награди, които получиха семействата за най-атрактивно украсена коледно-новогодишно украсена къща на д-р Лиляна Самарджиева и инж. Иван Богданов и д-р Ана Филипова и Димитър Мавродиев, веднага бяха дарени за благотворителната изложба, организирана за закупуване на храна за новогодишната трапеза на социално слаби хора в Белица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK