Коледната елха в Разлог грейна

Снимки: Община Разлог

Кметът поздрави всички присъстващи

Още от древността хората по света са възприемали дървото като символ на живота.

Именно затова елхата със своя зелен цвят се превръща в олицетворение на вечно възраждащия се живот в природата. С течение на времето се установява традиция цялото дръвче да се украсява със светлини, гирлянди и играчки. Така днес сияещата елха се асоциира със светлите зимни празници и въплъщава в себе си топлината на домашния уют и надежда за благоденствен живот.

И както повелява традицията, кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, тържествено включи светлините на коледната елха, а след това в небето заблестяха пъстроцветни фойерверки. Кметът поздрави всички присъстващи, пожела на тях и техните семейства много здраве, щастие, бъдещи успехи и весело изкарване на коледните и новогодишни празници.

Празничната програма започна с изпълнение на Александра Бучкова от село Добърско. След това усмихнати и щастливи малчуганите с трепет очакваха на площада да дойде Дядо Коледа и Снежанка. В един миг се чу звън на коледни звънчета и някъде в тъмнината изгря светлина, а от нея пристигна белобрадият старец. Много смях и десетки греещи очички запалиха вълшебния плам на Коледата.

Заедно с коледната елха, грейнаха светлините и по улиците и центъра на град Разлог. Община Разлог осигури хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви на възловите улици и централната градската част.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK