Кристина Попова от НПГ "Димитър Талев" запали светлините на коледната елха в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Коледната елха снощи блесна и в Гоце Делчев. За поредна година преди  светлия и свят християнски празник Коледа площад „Гоце Делчев“ се превърна в истинска коледна приказка с много светлини и много деца от детските градини и училищата в града, които пяха и играха, и тържествено посрещнаха белобрадият старец и приказната Снежанка.

Невероятната коледна приказка и тази година бе предоставена в ръцете на изявена ученичка, която запали светлините на коледното дърво, а самият празник завълши с многоцветна и красива заря, която бе посрещната с истинска радост от децата и многото събрали се на централния площад в града родители и граждани.

И тази година инициативата за посрещането на Дядо Коледа и запалването на коледната елха бе на община Гоце Делчев, с което бе даден и старта на  редицата предстоящи събития послучай Рождество Христово и съпътстващото ги празнично настроение.

Коледното дърво в Гоце Делчев бе запалено от пълната отличничка и носителка на десетки награди Кристина Попова от НПГ „Димитър Талев“.

Криси Попова е ученичка в ХІІ клас, пълна отличничка и с дълга поредица от отличия и награди.

Само през учебната 2016/2017 тя зае I място в IX Национално състезание по ИТ, Благоевград, I място в Национално състезание „Технологии, творчество, предприемачество“, III място в Национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“, III място в Юбилейно състезание „Иновационен лагер – 60 години ЗПГ“. На Регионалното състезание „Асемблиране на компютри“ Криси Попова отново бе на I място.

Тя е носителка на сертификат за блестящо представяне в инициативата „JА: Обратно в училище!“ и грамота от община Гоце Делчев по повод Деня на славянската писменост, българската просвета и култура и за принос в популяризирането на община Гоце Делчев.

През учебната 2015/2016 година талантливата ученичка от НПГ „Димитър Талев“ Кристина Попова стана носител на специална награда за образователен софтуер, на специалната награда на XVI Национална ученическа конференция по математика, информатика и ИТ, на поощрителна награда  на Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“, беше блестяща и на Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“ – ТОП 10, на VIII Национално състезание по ИТ, Благоевград, на Състезанието за дигитални компетентности „Виртуален турист“, Сандански, а на  училищния конкурс „Водата е живот“ тя зае III място.

През учебната 2015/2016 година гордостта на НПГ „ Димитър Талев“ участва в Национален ученически конкурс по темата за миграцията, организиран от Мария Габриел, SoftUni Tech Fest, удостоена бе с престижни грамоти за активно участие в Националната седмица та четенето, за „Най-толерантен ученик за 2016 година“ като получи и грамота от община Гоце Делчев по повод Деня на славянската писменост, българската просвета и култура и за принос в популяризирането на община Гоце Делчев. Списъкът от награди и отлични постижения в образованието си на ученичката, която запали светлините на коледното дърво в Гоце Делчев, е дълъг и от предходните години на убочението й в НПГ „Димитър Талев“, поради които тя бе удостоена и с честта от Община Гоце Делчев точно тя да донесе в града коледната светлина и празничното настроение и дух. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Кристина Попова /от ляво на снимката/
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK