„Коледна суматоха“ настава в Градска художествена галерия в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

„Коледна суматоха“ настава в Градска художествена галерия в Благоевград. От днес до 16 декември в 14.00 часа малките творци от Благоевград ще имат възможност да изработват чудни украси по най- атрактивни начини.

Началото ще бъде поставено с изработване на красиви коледни декорации от буркани, които ще се преобразят с помощта на брокат, коледни фигурки, памук, клончета, ленти, бои за стъкло.

Предизвикателството в изработване на коледни играчки ще продължи на 14 декември с рисуване или декупаж, конопени въжета, сатенени лентички, които ще превърнат електрическите крушки в уникални играчки за елхата.

Рисуване на коледни картини и играчки за елха от сладко тесто пък са следващите инициативи в „Коледна суматоха“, част от богатата програма на Община Благоевград в Коледен фестивал „Заедно по Коледа“.

Всички изработени играчки и картички в Градска художествена галерия ще бъдат включени в Коледен благотворителен базар на Община Благоевград, който ще се състои на 22 декември от 12.00 часа на площад „Македония“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK