Коледарчета посрещнаха съветниците на последната сесия за 2014 г.

снимки: Община Благоевград

На редовната сесия на Общинския съвет в Благоевград, която бе и последна за тази година, местните парламентаристи бяха посрещнати от коледарчета от ОДЗ № 4. Малчуганите изпълниха коледни песни и танцуваха.

Кметът д-р Камбитов ги приветства с думите: „Нашите деца са най-хубавите!“ и допълни: „Като ги гледам, съм спокоен за бъдещето на ансмбъл "Пирин", имат достойни последователи!“.

Децата подариха коледни венци на кмета д-р Атанас Камбитов, на заместник-кметовете Антоанета Робева и Валери Смиленов и на председателя на Общинския съвет Радослав Тасков. Раздадоха на всички и коледна питка с късмети.

На днешната сесия бяха присъдени две звания „Почетен гражданин”. Първото отличие бе за благоевградския футболист Спиро Николов Дебърски. Той благодари на кмета Камбитов за усилията, които полага за Благоевград, и пожела както на него, така и на Общинския съвет да продължават все така усърдно да работят за подобряването на града.

Второто отличие бе за преподавателя в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Костадин Динчев - за особени заслуги и по случай кръгла годишнина. Професор Динчев се обърна към аудиторията с цитат от „Хъшове“: „Благодаря ви, мили братя, за честта!“.

Като първа точка от дневния ред съветниците утвърдиха с 27 „за“ и 8 “въздържал се“ отчета за изпълнение на бюджет 2013.

Полемика предизвика предложението относно одобряване на план-сметка за 2015 г. от Закона за местните данъци и такси. В крайна сметка предложението бе прието с 24 гласа „за“ и 11 „въздържал се“.

Предложението за определяне размера на такса битови отпадъци за 2015 г. бе прието с 25 гласа „за“, 7 „против“  и трима „въздържал се“, като кметът Камбитов отново подчерта, че Благоевград продължава да бъде градът с най-ниски такси за битови отпадъци и тази тенденция ще се запази.

Общинските съветници гласуваха днес единодушно и предложение, изготвено от Росен Начев, председател на Съюза на таксиметровите превозвачи в Благоевград. То касае определяне на точен брой таксиметрови автомобили на територията на общината, който да бъде 500.

Начев увери, че с приемането на това предложение ще се подобри качеството на таксиметровите услуги в Благоевград, а градът ще остане с най-добре организирана и най-евтина услуга в страната.

 

снимки: Община Благоевград
Професор Костадин Динчев бе удостоен със званието "Почетен гражданин на Благоевград"
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK