Снимки по гробовете в Хвостяне и Дъбница вкараха в паника местните

Публикуваните снимки от местен сайт

Измислица, провокация, за имидж или e дело на болен мозък са снимките, намерени на гробове на починали мюсюлмани и християни в гърменските села Дъбница и Хвостяне.

Това е въпросът, който днес след като страховете и страстите се уталожиха, си задават жителите на гърменските села Дъбница и Хвостяне в едно с техните управници Сейхан Ахмедов и Синем Бекирова, които тази сутрин се събудиха със съмнителната новина, прочетена в местен сайт за намерени снимки в чанти с разни заклинания, игли, конци и дори катинари, оставени на гробове на починали хора.  

Рано сутринта кметицата на Дъбница под афекта на паникьосани местни жители позвънила и в полицията в Гърмен, където все още никой от началниците и полицаите не са имали информация за подобен инцидент.  

Пред медията ни двамата кметове заявиха,  че само са чули за снимките, но никой от тях такива не е видял.

Подобни снимки не са видели и жителите на двете села, които не крият уплахата си от втълпеното им предположение, че става въпрос за магии, направени на хората от снимките. Сред публикуваните фотоси читатели дори разпознали и големия български артист Любо Нейков.

Кой и защо би направил такава магия пък на депутата от ГЕРБ - Димитър Гамишев, се питат жители и партийни лидери от региона без да се хващат на пуснатата в пространството поредна партенка.

Според слуха в Дъбница, който се носи по случая, момче от селото не се прибрало миналия ден  на обяд в къщи и отишъл в местните гробища, където намерил въпросните снимки, пръснати върху няколко гробове.

В РУ-Гоце Делчев, също е започнало разследване на слуха за въпросните снимки, съобщиха от институцията, като признаха,  че при тях няма доказателствен материал - черно на бяло, за съществуването на такива снимки.  

Мистерията става още по – интересна след разговор и с районния мюфтия - Айдън Мохамед, който заяви, че по този начин няма как да се правят магии.  

„Това не би било и дело на мюсюлманин. За мен по-скоро това са изхвърлени от някъде снимки и умишлено оставени на гробовете. Хората нямат основание да се притесняват, защото това е или провокация, или интрига, съшита с бели конци, на която малко хора, особено вярващите, не биха се хванали.“

Няма снимки никъде,  има такива публикувани само  в местен сайт.  Не ви ли прилича тази история на онази със свинската глава на джамията и мюфтийството в Гоце Делчев, задават резонен въпрос имами и ходжи от региона, които успокояват със всички сили местни хора от двете села, които по един или друг начин са се хванали на пасквила или са видели сред снимките такива на свои близки.

„Ние сме разпоредили проверки на този етап и те вървят, но какво ще излезе, не се знае. Разпитали сме няколко човека и до дни се надяваме картината или най-малко целта и замисълът по случая да се изяснят“, коментираха разследващи случая от полицията в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

раиф08:33 - 28.02.2018
Тая ли курва,тихия,тоя ли интригант.Неговата мама и мръсника
сашо17:15 - 27.02.2018
Кабелния от дъбница дето му казват тихия той ги разпростарнява.
КОЗЕЛ17:10 - 27.02.2018
Полицията веднага да се заеме със случая и да потърси отговорност от източника на информацията, а той е долнопробно местно сайтче.Да разпита и хората които ги намират.КАЗАХ.
Аз16:31 - 27.02.2018
Важното е реклама да има да живее простотията

FACEBOOK