В Гоце Делчев представиха книгата на Лъчезар Селяшки - „Словесни кръгозори“

Снимка: Infomreja.bg

С нея авторът отбелязва своята 70-годишнина

Наскоро от печат излезе поредната книга от Лъчезар Селяшки – „Словесни кръгозори“. Впрочем, тя не е толкова „от“, колкото „за“ него, защото съдържа литературна критика за негови творби, интервюта, писма и посвещения.

Лъчезар Селяшки, който е роден в с. Сатовча, е автор на двадесет книги – поезия и проза. Негова е и студията „В поетическия свят на Атанас Далчев“. Освен това той е преводач от полски език и преведените от него книги вече са около тридесет.

Тази изключителна  творческа продуктивност, съчетана  с  десетилетните  задължения на преподавател по български език и литература, силно впечатли ценителите на художественото слово в Гоце Делчев, дошли на представянето на книгата, с която Лъчезар Селяшки отбелязва своята 70-годишнина и половинвековната си творческа дейност.

Приветствие към юбиляря поднесоха участниците в клуб „Людмил Стоянов“ – Гоце Делчев, чийто член е Лъчезар Селяшки, както навремето е бил неговият баща – поетът Петър Селяшки. А от името на читалище „Просвета – 1865“ приветствие поднесе главният библиотекар Росица Попаркова.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK