Пиян шофьор се вряза в ограда на детска градина

Снимка: Infomreja.bg

Евакуираха ученици заради разлив на сярна киселина от кабинет по химия

Кола се вряза в ограда на детска градина в Търговище.

В 7,06 ч. тази сутрин в РУ-Търговище, е получен сигнал, че в района на детска градина в кв. „Запад“ лек автомобил е ударил друг, след което  колата е прехвърлила оградата на градината и я е повредила.

На мястото на инцидента своевременно е пристигнал екип от полицейски служители, които са задържали въпросния водач в района на местопроизшествието.

Установена е самоличността му – 48-годишен мъж от гр. Разград, живеещ в гр. Търговище.

Извършен е оглед на местопроизшествието.

На водача е взета проба за наличие на алкохол в издишания от него въздух, скалата на който е отчела концентрация на алкохол над 1,2 промила (престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс).

Същият е задържан в РУ-Търговище.

Известен е на полицията с предишни случаи на управление на МПС след употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Тази сутрин в 8,33 часа на 112 е получен сигнал за възникнал проблем в хранилище на химическа лаборатория в основно училище.

Получил се е пробив на сярна киселина от херметически затворена колба,  в резултат на което са последвали разлив и задимяване. Своевременно на мястото са пристигнали екипи на РСПБЗН-Търговище, и на РУ-Търговище. Хора от педагогическия персонал на училището са действали адекватно, като веднага след задействане на сигналната пожароизвестителна система са извели учениците в двора на училището.

Екипът пожарникари и служител на общината бързо са изнесли киселината на безопасно място, обезопасили са района и са ликвидирали последиците от инцидента, като киселината е транспортирана до депо за съхранение на опасни вещества.

Няма пострадали деца или техни преподаватели, не е съществувала опасност за тях. В 9,10 ч учебните занятия са били възобновени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK