Семинар за динамиката в съвременното изкуство ще се проведе в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград и Сдружение "Толкова близо, толкова далече" организират първо издание на работен семинар на тема "Изкуството в променяща се Европа – време и граници".

Инициативата ще се проведе на 23. февруари от 13:30  часа в зала „22 септември“ и ще продължи до 12:00 часа на 24. февруари.

Целта на събитието е да даде възможност на оператори на културни проекти, мениджъри на културни пространства, експерти, куратори и изследователи да споделят опит, да се обсъдят възможности за партньорства и за финансиране на различни проекти, обогатяващи местните общности, като се активира участието на НПО сектора.

Семинарът обединява идеи за споделяне на опит и добри практики относно динамиката в съвременното изкуство и актуалните културни политики. 

В рамките на два дни ще бъдат представени различни презентации, ще бъдат разгледани различни теми, както и ще се обсъдят  различни културни направления. В програмата са включени теми като „Културата като бранд. Брандиране и културни продукти в Европа“,  „Съвременното изкуство пред време и граници“,  „Изкуството като световен бранд – случаят Кристо“, „Модели на иновативност в културните политики на гр. Благоевград от последните години; Добрите примери“, „Музеят - център за културни политики“, „Визуалният език в музея“, „Публични комуникации на културни събития: планиране и провеждане на успешни комуникации“ и други.

В семинара ще вземат участие експерти и специалисти от културни институции и направления, които ще дискутират различните теми с участници и представители от Благоевград. Участие в семинара ще вземат Снежана Йовева, д-р Евелина Христова, д-р Христина Цонева, Евгения Атанасова, Мила Старейшинска- Ангелова, Ния Табакова, Ерина Кръстева и представители на Община Благоевград. Всички участници в инициативата ще получат сертификати,.

Проектът предстои да се надгражда и реализира до края на 2018 година в София и Русе.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK