Благоевград почита паметта на Васил Левски

Снимка: Община Благоевград

Благоевград отбелязва 145 години от обесването на Васил Левски.

С ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност ще бъде почетена паметта на Апостола. Събитието ще се състои на 19. февруари от 11:00 часа пред бюст-паметника на Дякона, който се намира на едноименния площад „Васил Левски“. 

В памет на Левски, ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, съвместно с Регионална библиотека „Димитър Талев“ са подготвили мултимедийно представяне и рецитал за живота и делото на Апостола под надслов „Родолюбие, справедливост, човечност – заветите на Левски. Инициативата започва в 12:45 на 15. февруари в зала „Изкуство“, която се намира на IV етаж на Регионална библиотека „Димитър Талев“- Благоевград. 

На 16. февруари от 11:00 часа, във фоайето на РИМ - Благоевград, ще бъде открита изложба, озаглавена „Посветен на Отечеството“. Експозицията е посветена на живота и делото на Васил Левски.

Инициатива е на РИМ - Благоевград, съвместно с Български исторически архив на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Ученици от III ОУ „Димитър Талев“ ще представят рецитал „Апостолът на Свободата” в Регионалната библиотека в Благоевград. Събитието ще бъде в Детски отдел на библиотеката на 19. февруари от 16:00 часа. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK