„Кокаинов крал” се разплака в съдебна зала

снимки: infomreja.bg

39-годишен фактурист в транспортна фирма "Трасмит 82" ЕООД се оказа един от арестуваните в акцията „Кокаинови крале”.

Ивайло Йорданов от Благоевград се разплака в съдебна зала, където се гледаше мярката му за неотклонение. „Нямам нищо общо с обвиненията”, заяви той, но не успя да се продължи, защото гласът му се разтрепери.

Той бе арестуван на 28 май с европейска заповед, издадена от властите в Милано. Обвинен е в участие в организирана престъпна група, трафик на дрога в Италия и за това, че е предоставил собствена снимка за фалшифициране на документи.

„Кокаиновият крал” отрече да се занимавал с нещо нередно. Призна, че живее в панелното жилище на майка си и на свое име няма недмижими или движими имоти. Месечният му доход със заплатата на съпругата му е 1000 лв. 

„Ходил съм само един път в Италия на екскурзия”, обясни Йорданов. През 2007 пътувал за десет дни до Милано, гостувал на свой приятел. Скоро след като се прибрал у дома обаче бил опериран от дискова херния.

Защитата на Йорданов заяви в съдебна зала, че само в първата част от европейската заповед за арест е изрично упоменато името му. Според адвокат Албина Анева името на Йорданов фигурира единствено в обвинението, че е предоставил своя снимка за изготвяне на фалшиви документи.

Тя поиска да бъде назначена медицинска експертиза, която да докаже, че здравословното състояние на клиента й е влошено и той не може да лежи в ареста.

Съдия Петър Пандев обаче отхвърли искането на защитата и остави за постоянно в ареста кокаиновия крал.

Вторият задържан в акция „Кокаинови крале” е 48-годишният Лозан Парапанов от Сандански.

Той също е арестуван с европейска заповед от съдебните власти в Италия. Обвинен е в участие в организирана престъпна група, трафик на наркотици и психотропни вещества. В съучастие с Еленка Станчева-Дебелата и Леонид Спириев, той е пренасял на два пъти в Италия капсули с кокаин през 2006 година.

Парапанов отрече да познава лицата. Пред съда заяви, че се прехранва със зеленчукопроизводство и има оранжерии в санданското село Дамяница.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK