Кой носи на Герджиков папките с хора за назначаване, пита ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Огнян Герджиков да отговори познава ли хората, които е назначил. Този въпрос поставиха от ГЕРБ на пресконференция, на която обявиха, че сме свидетели на кадровата политика на служебния кабинет.

Според Тома Биков тя започнала по времето на посещението на президента Румен Радев в Германия.

По думите му въпросът с кадровата политика на ниво областни управители е сериозен, не защото са сменени определени областни управители, а защото преди няколко седмици Герджиков обяви, че ще ги сменя, само ако има информация, че може да се готвят фалшификации на изборите.

От ГЕРБ се възмутиха и че не са посочени аргументи за смяната на областните управители. От партията на Бойко Борисов посочиха, че има назначени хора - активисти на БСП и НДСВ. Това ги карало да мислят, че има едно влизане през задния вход на Тройната коалиция. Герберите изтъкнаха, че сме свидетели на "възраждане на третата тройна коалиция".

Те поставиха въпроса кой носи папките с имената на хората. Не били против Огнян Герджиков да назначава когото прецени, но трябвало да са професионалисти. От ГЕРБ показаха снимки и представиха всеки един от новоназначените областни управители.

Според тях БСП "на червена метла вече влита във властта в държавата, без дори да е спечелила изборите". ГЕРБ обяви, че оттук нататък БСП носи пряка отговорност за провеждането на изборите и изразиха притеснението си, че те няма да бъдат проведени така, както трябва. 

Служебното правителство можело да бъде въвлечено в ситуация, в която да се превърне в страна по време на предизборната кампания, а то трябвало да е арбитър. Това пък можело да унищожи мандата на президента Румен Радев. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Qtrewq15:23 - 12.02.2017
Eto slujebniqt kabinet ustanovi,che GERB said falshificirali izborite pretty 2014 godina! Sega kakvo tqbva da posledva- sad I zatvor! Kurvo mrasna!
една мърша,пиандурката и уличница от неврокоп14:52 - 10.02.2017
Мръсна бъчво миразлива,подобие на маймуна ,ченгета на ДС са при вас. Да духаш свирката на Марко.
Ko12:22 - 10.02.2017
Asimcho ka si donosniko?
един луд от сатовча се вихри09:39 - 10.02.2017
що си толкова откачен вече бе бай х.у сатовчански Курнела и вие червените ги носите и имената и папките .Сичкото ДС направихте областни управители сичкото мошеник и печено крадце областни управители,сичкото майстор маниполатори и фалшификатори на избори са областни управителиза да фалшифицират избориете бах ти и гадният комунизъм нищо не оставихте от истинският комунизъм срах те се на него

FACEBOOK