Директорката Здравка Тасева: В момента има революция по отношение развитието на дигиталните умения при децата

Снимка: Infomreja.bg

Едва 10 от 340 деца от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Кюстендил, са без интернет. Живеят в отдалечени села

В момента, според мен, има революция в една положителна насока, по отношение развитието на дигиталните умения на децата и на родителите. Ние използваме фейсбук, месинджър и вайбър. За всеки клас е създадена група, така че да може да се осъществява видеовръзка с децата. Аз съм страшно доволна от това, че и децата, и родителите проявяват огромна активност, обяви пред ИНФОМРЕЖА, директорът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Кюстендил, Здравка Тасева.

От учебното заведение публикуват уроци от всичко платформи, които те не могат да ползват или са недостъпни по други причини. Да вярно е, че малките без съдействието не могат да се справят. Помага им се, но се използват основно профилите на родителите, призна Тасева.

Що се отнася до това дали всяко дете има интернет и начин да се обучава в домашни условия директорката заяви, че едва 10 от 340 деца няма интернет.

Причината е, че те живеят в трудно достъпни и отдалечени села на територията на общината. „С тях колегите се свързват по телефон или вайбър и им дават домашни. Категорично обаче, мисля че създалата се обстановка няма да се отрази негативно на образователния процес.

При нас всичко стана много бързо, успяхме да се организираме точно за два дни, така че учебният процес да продължи, категорична беше Тасева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK