Кой е най-пикантният сос в света?

Снимка: https://pixabay.com/

Любопитно

Обичате ли люто? Ако да, вероятно сте фенове на чили, табаско, сос кристал, люти чушки и пикантни подправки. Ако не сте чувствителни към пикантното, вероятно бихте се съгласили, че тези сосове и съставки са леки. Лютото се определя по скалата на Сковил, а гореспоменатите доваки варират от 450 до 5000 единици. Джелапеньото варира от 2500 до 8000 единици. А можете ли да си представите колко точно лют е най-пикантния сос на света? 

Mad Dog 357 № 9 Плутоний, произведен от Ashley Foods, е 1,125 пъти по-пикантен от най-лютия пипер от джалапеньо. Той е 9 млн. единици и „жестоко пиперлив“, съобщават от foodpanda. 

Направен е от 60% чист екстракт от капсикум/вид пипер/ и това е всичко. Нивото на топлина е толкова екстремно, че опаковката идва с големи смели надписи отстрани, предупреждаващи клиентите да се използва само като хранителна добавка. Не бива да се консумира направо при никакви обстоятелства и не докосвайте нищо по тялото си. Ако го направите, ще съжалявате.

Този продукт е един от най-чистите, най-горещите и най-концентрирани екстракти от пипер на Земята. В крайна сметка е кръстен на плутоний - радиоактивен и силно експлозивен елемент. 

И една капка е достатъчна да предизвика паника, докато дойде момента на прогресивно приятно изгаряне. Ако сте смел да го опитате, то най-добре е да бъде в комбинация с тежки и мазни меса. 

 

КОМЕНТАРИ

Халапурници19:50 - 29.03.2020
Халапеньо! Така се казва тази люта чушка! Четете,бе! Време-бол!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK