Над 150 деца се забавляваха в спортно-образователни игри в „Хисарлъка“

Снимка: РДГ - Кюстендил

Над 150 ученици от община Кюстендил взеха участие в спортни игри по повод „Седмица на гората 2019 година“, която бе открита на територията на лесопарк „Хисарлъка“ в Кюстендил.

Присъстващите гости и граждани на празника поздрави инж. Здравчо Тодоров - директор на Регионална дирекция по горите.

„Благодаря на всички деца, които взеха участие в нашата програма. Намираме се на едно място, което показва и съвпада с мотото на Седмицата на гората – история и традиция, за грижата на бъдещата ни гора. Виждаме какво са извършили нашите предшественици преди повече от 100 години. В момента виждаме един красив кът – лесопарк „Хисарлъка”. Трябва да осъзнаем, да оценим, че нашата гора е зеленото злато на България. Всички трябва да положим усилия, за да запазим това делено злато”.

В празничната програма взеха участие децата от вокална група „Алегра“ към ОУ „Ильо Войвода“, с ръководител Любомир Борисов.

С изпълнения се представиха и музикалната група от ОУ „Иван Вазов“ Кюстендил, с ръководител Гергана Каракашка и група „Калпазани“ към ОУ „Св. Паисий  Хилендарски“, с ръководител Лилия Александрова.

Малко по-късно, с поднасянето на венци и цветя, бе отдадена почит към лесовъда Йордан Митрев.

Празникът „Седмица на гората“ продължи със спортно образователни игри „Лесовъд за един ден“, „Млад огнеборец“ и „Екологично равновесие.

Игрите имаха  за цел да представят пред децата дейността, която извършват горските служители.

Чрез занимателни беседи с лесовъдите,  те имаха възможност да научат повече за лесовъдската професия, за горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

За всеки ученик участващ в празника бяха осигурени фиданки от зимен дъб, явор и черен бор, предоставени от партньорите в горският празник, ДГС „Кюстендил“ ДЛС „Осогово“.

Всички деца получиха още много предметни награди и лакомства, подсигурени от Югозападно държавно предприятие, Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK