Кои са най-популярните eSports игри

Все повече играчи се интересуват от така наречените „електронни спортове“. Дори има вече и професионални играчи. За много от тях практикуването на eSports е и източник на доходи. И това е разбираемо, тъй като тези състезания са част от мащабна индустрия. В тези видео игри се включват професионални играчи, които участват в много популярни състезания.

Букмейкърите отделят подобаващо място на виртуалните и електронните спортове в своите спортни секции.  Това допринася за тяхната популярност. За още един онлайн буки сайт, който нараства по популярност със секция с виртуални спортове, още един нов вид спортове за онлайн залагания, можете да прочетете в  ревюто на Palms Bet от Machovete.com.

А състезанията по електронни спортове се организират в едни от най-големите зали и стадиони; освен многобройната присъстващ публика още по-многобройна е публиката, която наблюдава състезанията онлайн. Достатъчно е да споменем, че през 2015 година публиката за събитието по електронни спортове Intel Extreme Masters, проведено в полския град Катовице, наброява 104 000 души. Състезанията на този турнир включват игри като League of Legends и StarCraft II. Така стигаме до въпроса за най-популярните eSports игри.

League of Legends

Безспорно сред фаворитите се нареждат двете споменати игри. Но според статистиката League of Legends печели безапелационно първото място. Това е играта с най-гледани турнири. Достатъчно е да споменем, че на световния шампионат по LoL, проведен през 2016 година, зрителите са били около 60 милиона.

Позната и под съкращението LoL, тази безплатна фентъзи тип игра може да се играе и на Windows, и на Mac X компютри. Играчите са невидими повелители, които ръководят героите си – така наречените шампиони. Чрез тях те се сражават срещу други играчи. В началото играчите са слаби, но с натрупването на опита и със събирането на предмети стават все по-силни.

Star Craft II

Тази игра е със заглавие Wings of Liberty (Криле на свободата) и има две разширения. Едното се нарича Heart of the Swarm (Сърцето на рояка), а другото – Legacy of the Void (Наследство на празнотата). Тук се пренасяте в далечен край на Млечния път и проследявате борбата между три раси, всяка от които има амбиции за ръководна роля.

И тази игра е създадена за Windows и Mac X. Тук има и властващи тирани, и бунтовници, така че действието е завладяващо. Още повече че се пренасяте далеч в бъдещето, в 26 век.

Counter-Strike

Това е поредица от игри, от които последната версия е Global Offensive. Тази версия е позната под съкращението CS:GO и е в действие от август 2012 година. Играчите, които активно се занимават с нея, наброяват близо 20 милиона в целия свят.

Усъвършенстването на играчите се постига чрез състезания, в които трябва да се елиминира отборът на противника, а другият вариант е да се изпълняват специални задачи. Сред задачите от този тип са взривяване на дадена зона, спасяване на заложник, неутрализиране на противниковия отбор.

Участващите отбори са два. Едните са терористи, а другите са контратерористи. Освен това има и отбор, който не участва – това е отборът на зрителите. Те не могат да общуват с участващите отбори.

Играчът трябва да избере отбора, в който ще участва. Следващата стъпка е включването в екип. И за терористите, и за противниците им екипите се състоят от по 4 души. В началото оръжията са пистолет и нож, но играчите могат да купят допълнително оръжия. Освен това има и специална екипировка, която също може да се купи. Тя включва очила за нощно виждане и комплект за по-бързо обезвреждане на бомби за контратерористите.

Парите се получават за всеки противник, който е неутрализиран, или за всеки нов рунд на играта. Ако играч е спечелил даден рунд, в следващия рунд печалбата му е по-голяма.

Освен срещу хора в Counter-Strike борбата може да се води и срещу играчи, които се управляват от изкуствен интелект.

Dota 2

Тази игра се провежда между два отбора от по пет души. Всеки отбор защитава своята база. Освен това всеки от десетте играчи има своя герой, когото контролира. Тези герои имат уникални способности, а стиловете им на игра са различни.

За да се победи противниковият отбор и героите на играчите в него, трябва да се събират точки за опит и вещи.

Освен за Windows и Mac X, тази игра може да се играе и на компютри с Linux.

За популярността на Dota 2 говори и фактът, че се произвеждат редица сувенири, свързани с нея, като дрехи, аксесоари, играчки. От ноември 2018 година може да се играе и игра на карти с героите, която се нарича Artifact.

Турнирите на играта Dota 2 са много популярни, а наградният фонд възлиза на милиони долари, най-големите суми за наградни фондове за електронните спортове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK