"Нека се грижим за собственото си здраве!" призовават посланиците на здравето от Трето ОУ – Гоце Делчев

Снимка: Трето основно училище „Братя Миладинови“

Единственият одобрен проект от тези, които училищата на територията на община Гоце Делчев предложиха за втора фаза на "Посланици на здравето", е проектът „Успяваме заедно“ на Трето основно училище „Братя Миладинови“.

След инициативата, която участниците в проекта осъществиха в Детско отделение на МБАЛ "Иван Скендеров", и проведената беседа на тема: "Преработени храни. ГМО. Наднормено тегло“, посланиците на здравето от иновативното училище се готвят за реализиране на следващата си дейност. Тя ще се осъществи след грипната ваканция и ще бъде на тема: „Да съхраним здравето си – споделяне на добри практики“ – дейност с чуждестранните партньори по проекта.

Още в началото на втория учебен срок в училищния сайт ще бъде въведена  нова рубрика, съдържаща информация и различни електронни продукти по теми за здравословния начин на живот, храни, спорт, туризъм и други, с които всеки интересуващ се може да се запознае и да използва напълно безплатно.

Междувременно участниците в проекта съветват да се внимава какви храни се приемат през почивната седмица, когато вероятността за консумиране  на нездравословна храна е по-голяма. Те препоръчват всеки да прочита  съставките на закупените продукти и да обръща по-голямо внимание на съдържанието на подсладители, емулгатори, оцветители и други, които могат да бъдат опасни за човешкия организъм. Представената таблица дава възможност за запознаване с опасността от приема на определени съставки.

Другите два предложени материала са на теми: „Кое тегло е здравословно?“ и „Препоръки за здравословно хранене“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK