Хора от Кочериново: Спас беше умен, но от малък - далавераджия

Снимка: news.bg

Кой стои зад профила си в социалните мрежи?

Оказва се, че дори и прокуратурата и ГДБОП не мога да дадат ясен отговор, след като усилено се пита: Александър Николов Спас Василев от Кочериново ли е?

Проблемът с фалшивите профили се оказва дотолкова опасен, че може да засегне вас или ваши близки и да изгубите пари, достойнство и дом дори.

Доверие във виртуалното пространство не може да има, защото то е „виртуално“ – нереално. Единствено живият контакт е сигурен и проверен. Вчера профилът във Фейсбук на измамника Спас/Александър беше блокиран от службите.

ИНФОМРЕЖА отиде до родния град на Спас, за да провери кой е той?

Спас Василев от Кочериново е завършил Езиковата гимназия в Благоевград. Бил е отличен ученик, споделя Катя Георгиева, която е от същия град.

След 12 клас заминава за Франция да учи, което, разбира се, е непотвърдено. Според думите на майка му, Спас е работил на летището в Париж. Не се знае каква точно длъжност е заемал.

Бащата на Спас – Димитър Мурджов (по прякор Мите мечето) е на 62 години. той е електротехник. Майката е от село Рила и работи в общината в Кочериново.

Василев има и сестра, също възпитаничка на Езиковата гимназия. Отлична по успех като брат си.

„Семейството на Спас са работни хора. Имат голяма къща. На времето се занимаваха с тютюн. Никога децата им не са били лишавани. Спас беше умно дете“, споделя съгражданката му.

И други местни хора споделят пред медията ни, че семейството на Спас е интелигентно. Една възрастна жена споделя, че още от малък Спас е имал наклонност към далаверите.

„Идваше при мен и казваше „Дай ми пет лева, да си купя нещо, после мама ще ти ги върне!“

Радка Тодорова, учителка по музика на Спас в ЕГ, е една от измамените. Тя е „закупила“ билет от бившия си ученик.

Катя не е виждала Спас от дете. Не знае къде е, не го вижда по града. Единствено знае, че Кочериново за пореден път се прослави в лоша светлина, а всъщност не всички хора са такива. 

 

Профилът на Alexandre Nikolov, който вчера е блокиран от ГДБОП Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK