Кочан в потрес, арест за Дафин Незиров, изнасилвал мъже наред

село Кочан, снимка: infomreja.bg, архив

Полицията в Гоце Делчев и Сатовча арестува хомосексуален маниак, изнасилвал наред мъже в региона.

Дафин Незиров е задържан след като срещу него постъпили жалби от двама мъже, които той изнасилил в края на миналата и началото на тази година.

Пострадалите са млади хора на 37 и на 38 години. Едва сега те се престрашили да се оплачат и да свидетелстват срещу изверга.

Срещу насилника има и жалба от трето лице, с което той блудствал.

„Той е обвинен за престъпно хомосексуално полово сношение по член 157, алинея 1 от Наказателния кодекс, който предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода”, заяви районният прокурор от Гоце Делчев Карамфил Темелков.   

Днес преди обед десетки жители на село Кочан станаха свидетели на показния арест на  Дафин Незиров. В зрелищната акция са участвали полицаи от РУП-Гоце Делчев и техни колеги от Сатовча.

Очевидци коментираха, че в пазарния ден площадът е бил пълен с хора от цялата община. Някои от неволните свидетели били възмутени от показната операция, която уплашила децата. Повечето обаче подкрепиха полицейските действия, тъй като жителите на кочан многократно са настоявали, дори и с подписка, Незиров да бъде задържан.

Срещу него се води обвинение за убийство на 38-годишен негов съселянин, с когото имал интимна връзка. Престъплението бе извършено през октомври миналата година.

Още тогава местните жители настръхнаха срещу изверга. Днес хората разказваха, че  жените, които работят втора смяна в шивашките цехове, се страхували да се прибират и  ангажирали близките им всяка вечер да ги чакат след работа.

Мъжете пък не искали да контактуват с убиеца и отказвали да сядат на една маса с него да пият кафе или ракия.

Жителите на Кочан са категорични, че няма да забравят датата 16 октомври 2012 година, когато рано сутринта, близо до площада на селото, отиващи  първа смяна на работа местни жители намерили безжизненото тяло на убития през ноща Али Шекиров.

Същият ден Дафин Незиров е задържан като евентуален извършител.

В селото се говори, че между двамата мъже имало отдавна сексуална връзка. Незиров често пребивал 38-годишния Али, който от дете бил сирак и заради трудния си живот в последните години се отдал на алкохола. Вечерта преди убийството двамата били в местния ресторант, където Дафин играел карти, а Али отстрани бил наблюдател на играта. После двамата се скарали и си тръгнали.

Жители на Кочан коментират, че Незиров е бил толкова жесток и безрасъден човек, че било твърде вероятно, след като установил, че при побоя волно или неволно е убил Али, да го е прегазил и с кола, за да прикрие следите от извършеното престъпление.

Експертизата показала, че вътрешностите на убития са били буквално на пихтия.

Въпреки разпитаните над 50 свидетели, от страх никой от тях  не се осмелил да каже истината, което наложило освобождаването на Незиров от следственият арест под парична гаранция от 10 000 лева.

Съдебното досие на Незиров изобилства от присъди за побоища, битови скандали и  изнасилване.

 

село Кочан, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

sabi 4ay6ev23:47 - 23.12.2014
Коментари, съдържащи лични нападки, обиди, заплахи или нецензурно съдържание подлежат на модериране или изтриване!
КОЧАНЦИ17:26 - 11.07.2013
ИЗВЕРГ И УБИЕЦ,ДА ВЪРВИ ЗА ВИНАГИ В ПАНДИЗА
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK