Коалиция за България си сменя името, гони половината партии-членки?

Михаил Миков, снимка: БГНЕС

Стрес-тест за реалните гласове от членове и симпатизанти остави 2/3 от партиите сателити на БСП зад борда от предстоящата нова коалиция, твърди "Стандарт", цитирайки високопоставени източници от "Позитано" 20.

Подробният анализ до дни ще е на бюрото на новия председател на БСП Михаил Миков.

"Използвани са научни технологии, които дават обективна оценка за всяка от политическите сили в сегашната "Коалиция за България" (КБ)", уточниха пред actualno.com запознати с резултатите от своеобразния стрес-тест.

Вече стана ясно, че в БСП са готови за промяна на името на лявото обединение. И БСП да е с абревиатурата си в новото наименование. От седемте партии в сегашната КБ обаче пет са заплашени от изключване заради анализа на "Позитано" 20.

Почти сигурно е, че на вота място до БСП няма да имат партията "Европейска сигурност и интеграция" на Тома Томов, както и политическото движение "Евророма" на Цветелин Кънчев. Под въпрос са дори и Комунистическата партия на България на Александър Димитров Паунов, както и "Нова зора" на Минчо Минчев. И Движението за социален хуманизъм на Александър Радославов е показало лоши резултати при вътрешното проучване.

Дори "Екогласност" на Емил Георгиев не е сигурен партньор на БСП за парламентарните избори, отбелязаха многозначно висши социалисти. Георгиев не е в Коалиция за България, а е с двустранно споразумение с БСП. Червените имат претенции и към работата на социалдемократите на Георги Анастасов, които са с членство в ПЕС и Социнтерна. С най-малко забележки, но не и без такива в анализа е ЗС "Александър Стамболийски" на Спас Панчев.

Последните две формации са с най-големи шансове да останат в тандем с БСП. До три седмици новата коалиция, както и името й, ще стане факт.

Идеята е в нея да влязат и граждански, патриотични формации. Подробното проучване за това коя партия от сателитите на БСП колко гласа носи, ще стане ясно след традиционния събор на Бузлуджа. "Част от лидерите на въпросните формации може да се окажат с последни снимки за спомен от форума под Чинията", коментираха още от централата на БСП и допълниха, че 2/3 от партиите сателити засега не попадат в сметките на Столетницата за избираеми места в депутатските листи за XLIII Народно събрание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK