Коалиция "Център - Свобода и достойнство" представи екипа си в Пиринско

Петя Хантова, Гюлзара Качанова, Исмаил Цикалов, снимки: infomreja.bg

Дни след официалния старт на предизборната кампания си кампания Коалиция „Център – Свобода и достойнство“ представи кандидатдепутатската си листа в Първи многомандатен избирателен район в Благовград. Екипът, с който коалицията ще атакува парламента на 12 май, включва 12 кандидати на средна възраст 35 години.

„Листата обединява хора с различни професии – учители, юристи, предприемачи, инженер, икономист , има и една студентка“, обяви водачът Гюлзара Качанова – педагог и общински съветник от село Сатовча.

Втора в листата е адвокат Петя Хантова от Петрич, на трета позиция е бившият кмет на Якоруда Исмаил Цикалов. Четвъртото място е за Димитър Пумпалов от Хаджидимово, пети е Валентин Тюфекчиев от с. Кочан, община Сатовча.

„Всички сме свързани с региона, в нашата листа няма парашутисти“, подчерта адв. Хантова.

„Най-важното за нашата коалиция е преодоляването на теснопартийните интереси и лични амбици, което отговаря на модела на съвременното българско общество – без етнически, социални, религиозни и каквито и да било други предрасъдъци“, поясни листата Гюлзара Качанова.

Според нея на първо място в държавата трябва да се осигури ред, сигурност и спокойствие за гражданите, така че те да се чувстват защитени.

„Предвиждаме поощряване на бизнеса чрез намаляване на данъчното облагане на едноличните търговци, борба с монополите в енергетиката за съживяване на отрасъла, развитие на селското стопанство чрез сигурни критерии за финансиране“, посочи още Качанова.

Тя обяви, че образованието приема за лична кауза и Коалиция „Център – Свобода и достойнство“ го поставя като приоритет над приоритетите.

„Мерките, които трябва да се вземат в тази сфера са по-широка интеграция на деца от малцинствата, безплатни учебници до 12 клас и ваучерна система за неприетите деца в яслите и детските градини“, заяви още първата в листата.

От коалицията са категорични, че ще водят позитивна кампания. "Неслучайно ни се падна № 6 в интегралната бюлетина, защото сме отборът на отличниците", каза още Качанова.

Коалицията от партиите НДСВ и Народна партия „Свобода и достойнство” има изградени структури в цялата област, мобилизирани за предизборната кампания. Работата с партийните организации по места ще продължи и след изборите.

 

Петя Хантова, Гюлзара Качанова, Исмаил Цикалов, снимки: infomreja.bg
Петя Хантова, Гюлзара Качанова, Исмаил Цикалов, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

hunter13:51 - 27.04.2013
Тази, ако се усмихне и сградата на Народното Събрание ще рухне...какъв водач на листа, какво "съвременно българско общество", какви пет лева! Спаси ни от потрес и се откажи "guzel hanim" !!!
виж09:29 - 21.04.2013
малко разяснение кои внася ракети и експлозиви в страната http://faktor.bg/novini/balgariya/8340-antimafiya-gdbop-skriha-signal-che-kasim-dal-vnasya-raketi-i-eksplozivi.html
do qqq06:45 - 19.04.2013
Ne ochakvai podobno neshto ot Gulkaqtq znae samo da vzema i da iska,tochka.
qqq23:29 - 18.04.2013
Гюлзара, ништо лошо, че си се кандидатирала за депутат, напротив, добре е. Но няма да е лошо да си подадеш оставката като общински съветник от листата на ДПС, партията, която оставяш и срещу която ще се бориш през май. Отдавати се чудесна възможност да докажеш на целокупния, обезверен народ, че и сред политиците може да има и хора с принципи. А какви са твоите???

FACEBOOK