Урок по родолюбие на четвъртокласници от Трето ОУ – Гоце Делчев

Снимки: Трето ОУ

Урокът беше пъстър и силно емоционален

Учениците от 4. В клас на Трето основно училище „Братя Миладинови“  се поклониха пред паметта на Апостола с урок, проведен в извънкласна обстановка по повод 147 години от гибелта на героя.

Урокът се състоя в Общински исторически музей – Гоце Делчев, под вещото ръководство на уредничката му Златка Тюмбелекчиева.

Учениците представиха свои писма, написани до Дякона, декламираха стихове, припомниха негови завети, останали за поколенията, разсъждаваха върху важни факти от последните дни на героя.

Много емоционално децата представиха проектите си, които изработиха със снимки и пояснения към тях, предоставени от ръководството на музея.

Разказите  за дейността на великия борец за свобода, за многобройните му дръзки постъпки, за смелостта и жертвоготовността му в името на свободата, се редуваха с неизвестни за децата факти от дейността на Дякона, представени от уредничката на музея. Въпросите към нея следваха един след друг.

Свеждайки глави в знак на почит към личността на Апостола, учениците завършиха с неговите думи, останали завинаги в нашата история: „Ако спечеля, печели цял народ. Ако загубя – губя само мене си“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK