„За хляба наш…“ отново обединява ученици в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Поредно издание на Националния ученически празник „За хляба наш…“ ще се проведе в Благоевград. Инициативата, превърнала се в любима на децата на Благоевград, ще стартира на 19 април /петък/ от 16.00 часа на площад „Народни будители“ /между сградите на РИМ-Благоевград и бившия Младежки дом/ и  и ще продължи на 20 април /събота/.

Както всяка година, така и тази, празникът, ще започне с благославяне на хляба. По време на ученическата инициатива ще бъдат представени и творбите на малките таланти в подредена експозиция, достъпна за жителите и гостите на Благоевград.

Вторият ден от XXI Национален ученически празник „За хляба наш…“ ще стартира с представяне на научните разработки на участниците в конкурса и защита на научна разработка. По време на инициативата два конкурса ще покажат талант, креативност и идеи на учениците на Благоевград. В конкурсите ще бъдат представени “Обреди“ и “Драматизации“ и “Млад дизайнер“ на тема “Жътва“.

Националният ученически празник  „За хляба наш....” има за цел да разшири научните познания за производството и значението на хляба, да запознае с българските традиции и обичаи, свързани с хляба и хлебните продукти и проучване традициите на други европейски народи. Идеята е и да се повиши интересът на учениците към творческа, изследователска и събирателска дейност, както и изграждане на интерес към професиите, свързани с производството на хляб.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK