Книги от Симитли пътуват за читалището в Скребатно

Снимка: Infomreja.bg

Редят новото обзавеждане в читалището. Новите стелажи, бюра, маси, секции, столове, шкафове, дивани, щендери за дрехи, подвижни станки, пейки, гардероби, щори са доставени. Започва обзавеждането наново и организация на цялата книжника и налично богатство. Библиотечни специалисти прецизно преглеждат и пренареждат наличния книжен фонд.

Освен новото обзавеждане, читалищната дейност ще бъде в абсолютен синхрон с новите технологии, изискванията на съвремието и новите поколения. Ще има интерактивна дъска, проектор, а за киносалона - аудио и видео оборудване, звук и осветление за сцена, аудио система за репетиционна и изложбена зала, компютърна конфигурация с необходимата периферия, машина за почистване, както и система за видео наблюдение за осигуряване на безопасността на имуществото на читалището. Има и нови сценични костюми за самодейните колективи, съобразени с броя и пола на участниците в съставите. Всичко това – по проект „Доставка на оборудване, обзавеждани и сценични костюми за Народно читалище „Св. Климент Охридски - 1922”, гр. Симитли”. Проектът се реализира с европейско финансиране Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020г.

В библиотеката в Симитли продължава и събирането на книги за село Скребатно след огнената стихия, която изгори Дома на културата и изпепели цялата книжнина.

За възраждане на читалищната и библиотечната дейност в Скребатно помогна и кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Той с лични средства закупи над 50 тома, поредица от златния фонд и имена на българската литература – творби на Захари Стоянов, Елин Пелин, Йордан Йовков, Димчо Дебелянов, Николай Хайтов, Пейо Яворов, Любомир Левчев и съвременни автори. Какви да бъдат книгите, кметът Апостолов лично се е допитал до читалищните дейци в Скребатно. За да бъде максимално полезно и по предназначение помощта му. Примера на кмета и многото дарители от Симитли може да последва всеки, още не е късно да дарите книга за Скребатно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK