Ученици от Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ подкрепиха кампанията „Капачки за бъдеще“

Снимки: Община Благоевград

Ученици от 2 “Б“, 2 „Г“ и 2 „Д“ клас от 7 СУ „Кузман Шапкарев“ предадоха голямо количество капачки за каузата „Капачки за бъдеще“. Децата, заедно с техните ръководители, пристигнаха пред зала „22 септември“, където е монтирано метално сърце в подкрепа на кампанията. 

Те са събирали пластмасовите капачки в продължение на месеци. Десетки хора всеки ден подкрепят кампанията, пускайки капачки в специално обособения съд. Капачките се събират целогодишно, като периодично ще бъдат предавани в обособените за целта пунктове за рециклиране. 

От началото на кампанията има събрани над 100 тона пластмаса на национално ниво. С приходите от предаването на капачките за рециклиране са закупени вече 8 кувьоза, а целта до края на годината е да бъдат подменени амортизираните кувьози във всички 20 общински болници, в които има останали такива.  

Според статистиката всяко 10 бебе се ражда недоносено. Освен тях, нужда от престой в кувьоз имат и бебетата родени с временни дихателни затруднения, родени при затруднени условия и с нужда за постепенна адаптация към околната среда. Старите и неизправни кувьози могат да доведат до сериозни увреждания на зрението и не само. 

Община Благоевград основа първия пункт към инициативата, Информационен център – Благоевград, през ноември 2017 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK