Кметът Владимир Москов забрани паленето на "сирници" върху тревни площи и близо до жилищни сгради

Снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, издаде нарочна заповед във връзка с наближаващия празник Сирни заговезни, който е свързан с направата и паленето на "сирници" и ще бъде на 18 февруари 2018 г.

Заповедта е на основание чл. 4, т. 3 от Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев и Наредба № 9 за осигуряване на противопожарния ред на територията на община Гоце Делчев.

В нея се забранява направата на „сирници“ върху тревни площи в общината, както и в близост до жилищни сгради и други постройки, създаващи опасност от пожар. Забранява се използването на автомобилни гуми и други гуми за горене, с което силно се уврежда качеството на въздуха. В случай на потребност от осигуряване на пясък, заинтересованите лица могат да се обръщат към дежурния в общинската администрация.

Контролът и изпълнението на заповедта е възложено на Началника на Районно управление „Пожарна безопасност и спасяване“ и служителите от „Охрана на селскостопанското имущество и продукция и защита на екологията“ към общинска администрация.

Фирмите „Астон сервиз“ ООД и Общинско предприятие „Чистота“ трябва да почистят града на 19 февруари 2018 г. Нарушителите на заповедта ще се санкционират съгласно нормативната база.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK