Съдът отмени 50 000 лв. глоба на аптека в Гоце Делчев

Снимка: Shutterstock.com

Състав на Районния съд в Гоце Делчев отмени глоба от 50 000 лева на собственик на аптека в Гоце Делчев. Имуществената санкция е наложена с влязло в сила наказателно постановление, подписано от директора на РЗИ-Благоевград.

Делото е образувано по повод постъпила жалба от магистър-фармацевта Й.Л.Г. - едноличен собственик на аптека „Й. Г.“, намираща се на ул. „Цар Симеон“ в Гоце Делчев.

На 29.05.2017 година в 11.00 часа при извършена проверка на аптеката е било установено, че ключът от метална каса, съхраняваща наркотични вещества, се намира в лицето Гълъбов, без той да има издадена заповед за това. Същият е съпруг на управителката на аптеката Й. Гълъбова, която по време на проверката отсъствала от обекта.

На проверяващите било известно, че аптеката освен надлежна регистрация, има издадена и лицензия за продажба и търговия на дребно на лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Въпреки изложеното и твърденията на проверяващите от РЗИ, съдът счете, че атакуваното от управителя на въпросната аптека наказателно постановление подлежи на отмяна.

Според Й. Гълъбова при издаване на постановлението е допуснато съществено процесуално нарушение, а именно несъответствие между законовите разпоредби, които са били нарушени. Санкционната норма, приложена за определяне на наказанието - също, а оттам и основанието и размера на наложеното наказание.

Решението на гоцеделчевските магистрати подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административен съд - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Запознат08:16 - 13.01.2018
Почти всички аптеки в Гоце Делчев продават наркотични вещества без рецепта, особено на редовни клиенти. Алчнотията няма граници, но рано или късно ще си получат заслуженото!
Абв23:26 - 12.01.2018
Представям си какъв е бил хонорара на адвоката на г-жа Гълабова!Браво!
Код за сигурност, въведете кода i2d