Враждуващи лагери посрещнаха Цветанов в Гоце Делчев, до месец избират заместник на Гамишев

Снимки: ГЕРБ

Със скандал завърши срещата в клуба на ГЕРБ–Гоце Делчев, на която бе избрано временно ръководство на местната структура, коментираха представители на партията, присъствали на разгорещените дискусии тази вечер.

Освен заместник-председателя на ГЕРБ и председател на ПГ на партията, Цветан Цветанов, с актива на общинската организация в Гоце Делчев се срещнаха народният представител и областен координатор Даниела Савеклиева и колегите й в НС от Пиринско - Александър Мацурев, Георги Динев и д-р Емил Тончев.

Гостите дадоха възможност на около 50-те поканени членове и от двете враждуващи крила, поддръжници на бившите народни представители Георги Андонов и Димитър Гамишев, да изпуснат парата и да си кажат всичко, което ги вълнува и разделя, с надежда най-после томахавката да бъде заровена и работата на структурата да се нормализира с оглед предстоящите избори и други партийни форуми, по време на които организациите на ГЕРБ трябва да са единни.

Така, въпреки скандалната ситуация, която депутатите и заместник-председателят на ГЕРБ стоически изтърпяха, в новото временно ръководство, получило задачата до месец да организира събрание за избор на постоянно ръководство, влизат адвокат Костадинка Богданова, Иванка Харизанова – детска учителка, Кръстю Ласков – пенсионер, кметът на село Борово - Георги Найденов, както и Николай Джингаров – директор на гимназията в с. Брезница, и строителният инженер и общински съветник от ГЕРБ - Ангел Тунчев.

Последните двама се считат от другия лагер, поради което повече от година не бяха допускани в офиса на ГЕРБ от хората на бившия депутат Димитър Гамишев. Тяхното присъствие на срещата стана благодарение на поканата, която получиха от областния координатор Даниела Савеклиева.

Грозният скандал бе гарниран с викове „Гамишев е невинен“ и заплахи, отправени от директора на ПГ по МСС, Ангел Живков, към  колегата му от гимназията в Брезница - Николай Джингаров.

Пред журналисти в Благоевград, часове преди да тръгне за Гоце Делчев, Цветан Цветанов заяви, че в Гоце Делчев го чака много трудна среща, очакванията му за която се сбъднаха.

Последната надежда за спасяването на ГЕРБ – Гоце Делчев, на събранието след месец е за председател да бъде избрана компромисна личност, която да съумее да обедини и двете враждуващи крила в гоцеделчевската структура, дори ако се наложи и раздяла с най-скандалните личности, прротивопоставящи  членовете на партията в Гоце Делчев.

 

От ляво надясно: Даниела Савеклиева, Цветан Цветанов и Димитър Гамишев
Цветанов се ръкува с Кръстьо Ласков

КОМЕНТАРИ

учител06:43 - 21.06.2018
Пълно е с директори на училища, преминали през "честни" конкурси. Е, как няма да са там - нали все още повечето са само временно на този пост, а предстои нов конкурс. Щеше да е смешно, ако не беше жалко.
Ачо22:38 - 18.06.2018
Аз съм луд но съм директор
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK