Пътуваща изложба „Техниката у дома през първата половина на XX век” откриват днес в музея в Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

От днес до 17-и май в Историческия музей в Гоце Делчев ще бъде представена пътуваща изложба „Техниката у дома през първата половина на XX век”.

Експозицията ще бъде открита в 17:30 часа днес в Общинския исторически музей в града.

Тя е на Националния политехнически музей – София и е реализирана с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Интересната изложба ще бъде на разположение на жителите и гостите на Гоце Делчев цял месец - до 17 юни. Входът е свободен.

Изложбата представя експонати от богатата колекция „Битова техника“ на Национален политехнически музей. Те са били част от градския начин на живот през първата половина на миналия век – времето на навлизането на електричеството в жилищата и на идеята за функционално обитаване на дома.

Посетителите ще могат да се запознаят с разнообразни кухненски уреди, приспособления за поддържане на добър външен вид, а така също и с техниката, която е служела за организиране на домашни забави.

От община Гоце Делчев и историческия музей канят жителите и гостите на града, общината и региона да посетят изложбата и да се запознаят с богатата колекция на битова техника от първата половина на миналия век.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK