Кметът Владимир Москов преряза лентата на поредния мащабен проект „Зелена и достъпна среда на град Гоце Делчев“ (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

Със заключителна пресконференция и освещаване на обновения парк „Панорама" днес в Гоце Делчев приключи изпълнението на поредния мащабен европейки проект по Оперативна програма „Регионално развитие „2007-2013 – „Инвестираме във вашето бъдеще”.

Кметът на общината Владимир Москов преряза лентата на поредната голяма придобивка за неврокопчани и заяви пред събралите се на официалната церемония, че обновяването на града и селата ще продължи и през този мандат.

"Очакваме одобрение на проект за 18 милиона лева, имаме още доста готови проекти, с които ще участваме за финансиране в новия програмен период”, заяви градоначалникът. Той благодари на изпълнителите за добрата работа и пожела на неврокопчани със здраве да ползват придобивките и да ги пазят като лично свое имущество.

Продължителността на проекта бе 24 месеца, но заради допълнителни дейности срокът беше удължен с още 7 месеца - до 30 декември.

Инвестициите по мащабния проект също бяха увеличени с още близо 1 милион лева. Според договора стойността на проекта бе 6 041 135,91 лв., от които съфинансирането от Европейския фонд за развитие - 5 134 965,52 лева, съфинансиране от бюджета на Република България - 604 113,59 лева и 5 % съфинансиране в размер на 302 056,80 лева - собствен принос на община Гоце Делчев.

„Общата цел на проекта е постигната на 100 %. С изпълнението му постигнахме подобряване на физическата и жизнената среда на Гоце Делчев, осигурихме устойчива и екологична среда с по-високо качество на живот, както и създадохме нови възможности за икономическо и социално сближаване“, заявиха от Общината.

„В рамките на проекта бе извършена реконструкция и рехабилитзция на 28 улици, извършена бе реконструкция на междублоково пространство в кв.10 и реконструкция на зелени площи по ул. "Сливница".

Изградена бе отлична и функционална среда за отдих чрез реконструкция на парково пространство и изграждане на детски спортни площадки в изоставения и запустял парк „Панорама“, обявиха още от общинската администрация в града.

„Чрез приключилия успешно проект са създадени условия за интегриране на хора в неравностойно положение посредством подобряване на достъпа им до по-голямата част от градската инфраструктура”, обяви на заключителната пресконференция, придружена с обстойна презентация, отговарящият за европейските проекти в община Гоце Делчев, Асан Имамов.

Той допълни, че подобрената осветеност на улиците, зелените площи и парка чрез изграденото ново енергофективно осветление ще доведе до значително намаляване на разходите за улично осветление, а рехабилитацията на уличната мрежа ще допринесе за безопасното движение на МПС и пешеходци по реновираните улици.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK