Кметът Владимир Москов награди директори на училища и детски градини, учители и ученици за 24 май (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

По случай най-българския празник - Деня на българската просвета и култура - 24 май, и с благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов в препълнената зала на Дома на културата удостои с плакети и грамоти десетки директори на училища и детски заведения, учители и просветни дейци на територията на общината за достойния им принос към образованието, културата и просветата в община Гоце Делчев.

Градоначалникът с особено удоволствие и гордост връчи награди на цяла плеяда випускници и ученици от всички училища за отличен успех и прославили родния си град и общината, както и ученици, завоювали призови места на местни, регионални, международни състезания, олимпиади и конкурси.

Награждаването на армията от талантливи ученици от Гоце Делчев и общината кметът Владимир Москов започна от абитуриента Кръстьо Драгинов от ПМГ „Яне Сндански“, който е гордост не само за община Гоце Делчев и региона, но и за цялата Благоевградска област.

Младият и талантлив неврокопчанин е в състава на националния отбор на България по химия, който е в челната тройка на победителите на международната олимпиада, наречена още Менделеева, провела се този месец в столицата на Казахстан - Астана. Постиженията на Кръстьо Драгинов в тази област през годините като ученик в ПМГ "Яне Сандански" са много, като стремежът и мечтите на младежа са за успешна и висока реализация.

Много аплодисменти от залата получиха от своите ученици и наградените учители. С бурни аплодисменти на одобрение бяха посрещнати и всички обявени имена на получилите също грамоти и плакети с почетния знак на града изявени ученици и отличниците от трите гимназии в Гоце Делчев и училищата в общината.

В големия празник по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24-и май, в Гоце Делчев взеха участие и двамата местни депутати Богдан Боцев и Димитър Гамишев, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, строителният бос Георги Шапков и много други.

Празничникът завърши с традиционния коктейл, на който кметът Москов вдигна тост с пожелание към всички директори, учители, културни и просветни дейци и журналисти да бдят и пазят чисти и свети образованието, културата и традициите в района, както досега.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK