Кметът Томов: Изключително сме финансово затруднени, изключително!

Снимка: Infomreja.bg

Край на медийните договори и на скандалната "Благоевград Фест"

Седмица след встъпването си в длъжност кметът на Благоевград Румен Томов направи първото си изявление пред журналистите, които така неимоверно искат информация „какво се случва“ в Общината.

Водещият въпрос е кои ще са заместници на кмета, но отговор не бе даден от новия градоначалник.

Той обясни, че е изготвена структура на община Благоевград, но за да влезе тя в действие трябва да има ситуиран общински съвет и избран председател, за да може тя да бъде одобрена. Едва след това ще влезе в сила новата структура и ще се направят необходимите промени за ефективна работа и за решаване на проблемите на община Благоевград.

„Четирима ще бъдат заместник-кметовете. Досега е назначен само един – Ясен Попвасилев. За останалите до края на седмицата ще стане ясно“, допълни Томов.

Кметът обясни, че са съставени две схеми за екипа му от заместници – едната е от трима, а другата от четирима души, като и двете схеми са дълго премисляни.

Има ли пари за заплати, бе запитан Томов, който като доскорошен бизнесмен заяви:

„Не съм си позволявал през живота си да не изплатя заплата. Това е приоритет при управлението ми.“

Изключително сме финансово затруднени, изключително!, подчерта многократно кметът без да дава повече информация.

Когато се направи ревизия на общината, ще излезе цялата картина. Сега не искам да говоря в цифри, но сме изключително финансово затруднени, отново натърти той.

Стана ясно още, че до края на годината одитът на общината би трябвало да е готов.

Фирмата „Благоевград Фест“, която се свършваше с организирането на културни прояви и фестивалите „Франкофони“ и Наградите на БГРадио, вече няма да съществува.

Закривам я като структура с предложение до ОбС – тя е общинско дружество, работещо с 4-ма души. Има преглед на още 1-2 общински фирми и там ще преценим допълнително какво ще правим.

Фестивалите, които са правени в града, ще си останат. Има фестивали, които не са добре позиционирани. Също така в така наречените „празни месец“, когато бизнесът в града страда, през периода януари – март и юли – септември, тогава ще се правят културни мероприятия, за да привлечем хора в града.

Още едно „Стоп!“ казва новият градоначалник, който се лишава от медийното спокойствие, подплатено със солидни суми за договори.

„Медийните договори ги прекратяваме, защото аз мисля, че кметът не може да си купува медийно спокойствие. Вие трябва „да ме разпъвате на кръст“, ако има нещо нередно“, каза Томов пред множеството журналисти.

ТЕМАТА ЗА ДЕПОТО ПРОСЛЕДЕТЕ ТУК

ТЕМАТА ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ ВИЖТЕ ТУК

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK