В ДГ „Джани Родари“ – Гоце Делчев, се проведе обучение за прилагане на компютърни технологии

Снимки: ДГ „Джани Родари“

Обучението е част от работата по спечелен европейски проект

В детска градина „Джани Родари“ – Гоце Делчев, се проведе обучение на тема: "Интерактивни технологии в детската градина - работа с борд / тъч панел“. То е във връзка със спечеления европейски проект: „Иновации в обучението на децата чрез повишаване на квалификацията на екипа на детската градина за прилагане на информационни компютърни технологии“.

Обучител беше експертът по информационни технологии в образованието от СНЦ „Образование и технологии“ в Бургас – Елена Димитрова. Практическата му насоченост е към усъвършенстване работата на екипа с новия борд / тъч панел. Целта е да продължи прилагането на иновативните методи на обучение, ориентирани към детето.

В рамките на спечеления проект е предвидена мобилност и квалификационен курс във Валенсия – Испания. Това ще стане през следващия месец, когато за Испания ще заминат трима участници в проекта начело с неговия ръководител – Марияна Костадинова, директор на детската градина. Там те ще се срещнат със свои колеги от различни европейски страни.

След завръщането си участниците ще споделят своите впечатления с екипа на детското заведение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK